Ten eerste kan je door samen te gaan sporten gemakkelijk je successen delen met jouw sportmaatje en kan je elkaar motiveren om door te gaan als de ander erdoorheen zit.

Door samen te gaan sporten heb je ook een stok achter te deur om te gaan sporten, maar vooral ook om te blijven sporten. Je zegt jouw gemaakte afspraak immers niet snel af aangezien je jouw sportmaatje niet wilt teleurstellen.

Het grootste voordeel aan samen sporten is natuurlijk de gezelligheid! Als je samen sport is het namelijk veel leuker en gezelliger en gaat de tijd ook veel sneller, omdat je het naar je zin hebt. Het is de ideale manier om bij te kletsen!

Ook brengt samen sporten een bepaalde vorm van competitie met zich mee. Deze vorm van competitie is iets goed en zorgt ervoor dat je scherper bent en stimuleert je tegelijkertijd om net wat harder te trainen dan normaal.

Tot slot zorgt samen sporten er voor dat je jouw sportonzekerheden beter kan relativeren. Iedereen heeft deze onzekerheden wel, de een is onzeker over zijn buik de ander is onzeker over zijn gewicht en weer iemand anders vindt dat hij te veel zweet tijdens het sporten. Wanneer jij met iemand anders sport zal je merken dat jouw maatje deze onzekerheden ook heeft. Hierdoor is het makkelijker om er samen over te praten en ga je zelfs om je onzekerheden lachen.

Dus kom samen met iemand sporten!