Makkelijke instroom

Een van de voordelen van de groepslessen is dat je over het algemeen gemakkelijk kunt instromen. Je hoeft niets voor te bereiden, kan eenvoudig de rest van de groep volgen en zo rustig op jouw eigen tempo de aansluiting maken. Daardoor hoef je geen ingewikkelde trainingsschema’s te maken en is het makkelijker om direct te beginnen. Wanneer je eenmaal begonnen bent met de groepslessen, is het ook eenvoudiger om te blijven sporten, aangezien je vaak vaste momenten hebt in de week. Tot slot zorgt een goede lesinstructeur ook voor een simpele instroom, namelijk door persoonlijke aandacht aan je te geven en een goede les voor te bereiden. De instructeur kan jou op deze manier -en meestal met behulp van motiverende muziek- helpen om in actie te komen en aansluiting te vinden.

 

Elkaar motiveren

Naast de instructeur, kunnen ook de andere groepsleden jou inspireren en motiveren om actief te sporten. Zo kunnen groepsleden jou de uitdaging geven om net even iets langer vol te houden. Ook voor de fanatieke sporter zal dit herkenbaar zijn, het is namelijk een mooie uitdaging om net dat ene stapje extra te zetten dan die groepsgenoot. Daarnaast kunnen groepsleden jou ook aanmoedigen om je eigen doelen te behalen. Doordat je samen in een proces terecht komt, ben je ook bij de progressie van de ander betrokken en kunnen jullie daarom elkaar aanmoedigen. Tot slot zullen de andere sporters jou missen als je een les overslaat, extra reden om te zorgen dat je elke week aanwezig bent!

 

Sociaal Contact

Ook het bijkomende sociale contact is een voordeel van het deelnemen aan groepslessen. Tegenwoordig leven we in een samenleving die steeds meer gericht is op efficiëntie en het individu, waardoor er minder ruimte is voor het onderhouden van sociaal contact. Een aantal weken geleden schreven we een artikel over het ontwikkelen van vriendschappen in de sportschool. Hier leggen we uit dat bijvoorbeeld een ‘stimulerende faciliteit’ en een ‘gezamenlijk proces’ ervoor kunnen zorgen dat jij meer vriendschappen of in ieder geval sociale contacten krijgt. Bij groepslessen geldt dit ook, vandaar dat deze lessen naast het stimuleren om te sporten, ook sociaal contact kunnen stimuleren.

 

De sportcentra die bij de Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES) zijn aangesloten, bieden jou verschillende soorten groepslessen aan. In totaal worden er bij onze locaties zo’n 10.000 groepslessen per week aangeboden. Kijk op onze site voor de aangesloten sportscholen bij jou in de buurt en voor ons aanbod.

Benieuwd? Kom zeker een keer langs bij een van onze sportcentra!