Gezond gewicht behouden
Broccoli helpt met het behouden van een gezond gewicht. Dit komt door de oplosbare vezels. Vezels zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel, dat als gevolg heeft dat je minder eet.

Sterker skelet
Ook verbetert broccoli de kwaliteit van je kraakbeen en botten. Dit komt door de grote hoeveelheid vitamine K, calcium en fosfor. Vitamine K heeft een activerende werking, die mineralen en vitaminen beter laat werken. Calcium stimuleert de aanmaak van botweefsel. Fosfor is de tegenhanger van calcium en is nodig voor een optimaal effect.

Sterker cardiovasculair systeem
Broccoli bevordert de aanmaak van enzymen die de bloedvaten beschermen. Ook vermindert het de aanmaak van cellen die de bloedvaten beschadigen. Dit komt allemaal weer door de stof sulforafaan.

Cholesterolspiegel stabiliseren
Broccoli helpt met het verbeteren van de cholesterolspiegel door de afbraak van LDL cholesterol, ook wel het ‘slechte cholesterol’ genoemd. LDL kan de oorzaak zijn van dichtgeslibde aderen. Dit kan door broccoli verholpen worden door twee zaken: de aanwezigheid van sulforafaan en doordat broccoli rijk is aan oplosbare vezels. Beide dragen zij bij aan een stabiele cholesterolspiegel.