Hoewel het voor deze tijd van het jaar erg warm is, komt de winter er weer aan. Waar nieuwe, goede voornemens rond de jaarwisseling veel sporters helpen om actief te blijven, is de winter ook het seizoen waar veel sporters even afhaken. De kou zorgt ervoor dat veel mensen liever binnen blijven en er is simpelweg minder aanleiding om er goed uit te zien dan in de zonnige zomer. Toch kan het blijven sporten jou helpen om te voorkomen dat je -net zoals veel anderen- in een winterdip terecht komt.

 

Directe effecten

Allereerst zijn er een paar directe effecten van sporten die ervoor zorgen dat jij lekkerder in je vel zit. Zo zorgt een work-out ervoor dat jouw lichaam actief wordt en dat je immuunsysteem sterker wordt, los daarvan krijg je het ook lekker warm van de beweging. Hierdoor zul jij je fitter en warmer voelen!

Ook maakt je lichaam tijdens het sporten ‘stofjes’ aan zoals serotonine, endorfine en dopamine. Door die stofjes zal je een beter humeur en meer motivatie krijgen!

 

Ritme

Door in de winter door te sporten en niet een ‘winterslaap’ te nemen, blijf je ook lekker in je ritme. Het fenomeen ‘Blue Monday’, beschrijft de derde maandag van het nieuwe jaar, waarop de meeste mensen beseffen dat hun doelstellingen onbereikbaar zijn, waardoor ze zich somber voelen. Dit voorkom je als je heel het jaar lekker door blijft sporten.

Ook voorkom je dat je het sporten gaat uitstellen, wat vaak gebeurt als je weer opnieuw moet beginnen met sporten. Als je lekker doortraint zal je lichaam ook ‘in shape’ blijven en zie jij er in de zomer ook nog eens extra fit uit.

 

Bezigheid

Tenslotte zorgt het blijven sporten er ook voor dat je lekker bezig blijft. Voor veel mensen zijn de wintermaanden saaie maanden. Er zijn vaak relatief weinig evenementen gepland in deze periode. Deze verveling kan je voorkomen door lekker te gaan sporten! Het is een nuttige en gezonde bezigheid en met een goed trainingsschema zal jij je niet zo snel vervelen.

 

 

 


Ga deze winter lekker door met sporten! Hulp nodig bij het maken van een geschikt en motiverend trainingsschema? Schiet een van de trainers aan in jouw club! Nog geen lid van de sportschool? Maak kennis met een van onze locaties! Vind hier de voor jou dichtstbijzijnde locatie en kom de club ervaren!