De ‘Dag van de Fitness’ op 1 mei staat dit jaar in het teken van de fitnessbranche als vitaliteitsmotor.

Als geen ander weten wij, 22.000 medewerkers van sportscholen en studio’s, wat vitaliteit inhoudt. In de strijd tegen overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, spierkrachtverlies en andere leefstijl gerelateerde aandoeningen spelen wij een cruciale rol.

Mensen begeleiden naar een actieve levensstijl is onze missie en gedrevenheid!

Onze belofte en ons commitment!

Alle fitnessprofessionals van sportscholen en studio’s stáán voor vitaliteit en stimuleren iedereen om te gáán voor vitaliteit.

Zodra onze bedrijven open gaan, staan wij klaar om mensen te begeleiden naar een actieve levensstijl en zetten wij ons in om iedereen – jong en oud – fysiek en mentaal sterker en weerbaarder te maken. Dat is waar wij goed in zijn. Dat is onze passie.

Vitaliteit als symbool

Daarom stáán alle instructeurs van de sportscholen voor vitaliteit en stimuleren zij iedereen om te gáán voor vitaliteit! De V van Vitaliteit is hét symbool van de actie die start op de Dag van de Fitness en wordt ondersteund met promotiemateriaal.

Wij zijn de vitaliteitsmotor

Ziekenhuisdirecteuren, artsen en zorgverzekeraars pleiten voor meer aandacht voor preventieve gezondheid.

Uit internationaal onderzoek komt naar voren dat wie weinig beweegt, een dubbel zo groot risico loopt om te sterven aan corona. Inactiviteit blijkt dus een zwakke schakel in onze samenleving te zijn. Dat is een pijnlijke paradox. Ziekenhuizen en ic’s zitten overvol en kraken onder de werkdruk. Wij, de specialisten op het gebied van fysieke fitheid, vitaliteit en preventie, moeten lijdzaam toezien. Werkloos. Lege fitnesszalen.

Sta voor vitaliteit!
Doe mee!

Laat ook met uw sportschool of studio zien dat u voor vitaliteit staat. Download HIER het promotiemateriaal.

Belang van vitaliteit

  • Elk jaar sterven bijna 83.000 Nederlanders aan hart- en vaatziekte of kanker.
  • Meer dan de helft van dit aantal doden is gerelateerd aan een ongezonde leefstijl.
  • Dat zijn dus 112 mensen per dag die sterven als gevolg van een ongezonde leefstijl.
  • Ongeveer de helft van de volwassen Nederlanders heeft matig of ernstig overgewicht (obesitas). Bijna 15% van deze groep heeft morbide obesitas.
  • Slechts vijf leefgewoonten kunnen – volgens onderzoekers van Harvard – ervoor zorgen dat we maar liefst 10 jaar langer leven. Dagelijks bewegen is er één van.
  • Uit onderzoek van Ipsos blijkt dat de lockdown tot meer stress en een ongezondere leefstijl leidt.
  • Elke dag dat sportscholen gesloten blijven is een gemiste kans om de leefstijl te verbeteren en de levensverwachting te verhogen.

*Bron CBS

Beweegnorm

Om die reden en gebaseerd op wetenschappelijk evidentie stelt de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) in haar beweegrichtlijn 2020 dat mensen per week 150 minuten per week matig intensieve cardiotraining dienen te doen en twee keer per week krachttraining voor alle grote spiergroepen. Deze beweegnorm is minimaal noodzakelijk om gezond te blijven.

Waarom fitness?

Fitness is de enige beweegvorm waarbij de oefendosis van kracht en cardio kan worden aangepast aan de doelstellingen, de mogelijkheden én beperkingen van elk individu. Mede dankzij de deskundige fitnessprofessionals is fitness de meest efficiënte training om te voldoen aan de WHO beweegnorm 2020. Sportscholen zijn bij uitstek de ideale omgeving om fitness te beoefenen.

‘Dag van de Fitness’ is een samenwerking van de fitnesscentra in Nederland en België