Mooiste skitocht van de Alpen

Ben je helemaal ‘ski-fit’ en klaar voor een uitdaging in de sneeuw? Dan is de zogenaamde ‘6 toppen Königstour’ een absolute aanrader. In één dag leg je tijdens deze adembenemende tocht 35 kilometer aaneengesloten piste en 7.500 hoogtemeters af en skiet van Maria Alm via Dienten naar Mühlbach. Onderweg passeer je op de mooiste uitzichtspunten enorme houten tronen om als een ware koning of koningin van het uitzicht op het Hochkönigmassief en de ‘stenen zee’ te genieten. In een dag verken je op die manier het hele skigebied.

Beginner, met kinderen op pad of een echte die-hard?
Het mooie van de Hochkönig is dat iedereen er zijn favoriete piste vindt. De uitgestrekte en brede pistes van het skigebied zijn kindvriendelijk en daardoor perfect voor gezinnen. De Natrun-piste is bijvoorbeeld heel geschikt om met de kleinsten hun eerste bochtjes te oefenen. Ben jij meer een snelheidsduivel? Bezoek dan het Marlies Schild-trainingsparcours.

Freeriders en toerskiën
In de drie funparks en op de funslope kunnen freeriders los gaan met te gekke jumps en coole tricks. Juist liever in de Tiefschnee op pad? In de Hochkönig kun je alle kanten op. Je vindt er een aparte route naar boven, om de pistes te vermijden.

Bourgondisch wintersporten
Is er naast al die sportieve ambities tijdens de vakantie ook plek voor de bourgondiër in je? Tijdens de speciale culinaire routes door Hochkönig train je de smaakpapillen maximaal. Je kunt kiezen uit tochten met klinkende namen als ‘Heimatliebe’-tocht (liefde voor de streek), de ‘Kräutergenuss’-tocht (kruidenverwennerij) en de ‘Gipfelgenuss’-tocht (topgerechten)…

Zo smaakt de winter
Na al die uren in de sneeuw is het tijd voor de ‘3e helft’. De vele gezellige hutten die Hochkönig rijk is, serveren allerlei lekkers: de beroemde kaiserschmarrn en schnitzel maar zeker ook heerlijke vegetarische en veganistische gerechten – stuk voor stuk bereid met verse en regionale producten van de lokale boeren. De regio Hochkönig mag zichzelf trouwens met trots Oostenrijks enigste gecertificeerde veganistische regio noemen.

Sluit de dag af met ‘Austrian Fingerfood’ in de hand, en heerlijk ‘sundowner’-drankje erbij, muziekje op de achtergrond en uitzicht over de bergen…

Zin in meer? Taste Ski amadé
Hochkönig is onderdeel van Ski amadé, Oostenrijks grootste skiparadijs. Ski amadé biedt in totaal 760 kilometer piste met 260 skihutten en bergrestaurants. En daar serveren ze heel veel lekkers: van brood met spek tot en met forelfilet en rosbief. Bijzonder aan te bevelen: de 26 speciale ‘ski- en wijn’-hutten die zich met een uitgebreid assortiment Oostenrijkse wijnen, regionale gerechten van lokale ingrediënten en bijzonder goede service onderscheiden.

Tijdens de ‘ski- en wijnverwen’-week van 12 tot 19 maart 2022 vindt tevens de hoogstgelegen boerenmarkt van de Alpen plaats en zijn de marktkramen van regionale producenten met voor diverse lekkernijen direct op de piste te vinden. Kom dus tussen het skiën door lekker proeven van al die heerlijkheden.

Meer informatie
Ook door Ski amadé zijn verschillende culinaire skiroutes te maken. Onderweg worden door de locals geselecteerde hutten aangedaan, waar, afhankelijk van je smaak en de gekozen tocht allerlei heerlijks op tafel komt.

Contactgegevens
Hochkönig Tourismus
Tel.: 0043-6584-20388
region@hochkoenig.at