Wat is Bootcamp?
Bootcamp is ontstaan in de Verenigde Staten. Het leger zette daar geharde trainingsroutines in om de soldaten fit te krijgen en te houden. Deze beproefde methode is overgewaaid naar Nederland en aangepast aan de Nederlandse sporter.

Bootcamp Exclusief = Bootcamp op topniveau
Bootcamp Exclusief is ontstaan door de bundelingen van krachten van de 100 sportcentra die zijn aangesloten bij de Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES). Alle instructeurs hebben een zware Bootcamp Exclusief specialisatie  gevolgd onder leiding van de beste personal trainers van Nederland. Er wordt vooral getraind met het eigen lichaamsgewicht, vaak samen met een maatje. Zo stimuleer je elkaar om tot het uiterste te gaan. Natuurlijk sport je lekker buiten. De frisse lucht, het gras onder je voeten en de groene omgeving zorgen voor een heerlijk vrij gevoel. Tijdens een Bootcamp Exclusief training wordt gebruik gemaakt van de omgeving waar je traint. Je loopt over hellingen, op trappen, door bossen of kruipt door het zand. Daarnaast wordt er gewerkt met touwen, autobanden, zandzakken en elastieken.

Iedereen kan meedoen!
Aan Bootcamp Exclusief lessen kan iedereen meedoen op zijn/haar niveau. Onze instructeurs helpen je op een verantwoorde manier de training op te bouwen. Er wordt intensief gewerkt aan conditie en kracht, waardoor je gezonder, slanker en sterker wordt.