Schladming-Dachstein: Een Paradijs voor Wintersporters

Een winterwonderland

Wanneer de hoge bergtoppen wit kleuren, alpenweiden worden omgetoverd in maagdelijke sneeuwlandschappen en de stilte het wint in de bergbossen, is in regio Schladming-Dachstein de winter aangebroken. Wil je op en top van de sneeuw genieten? Dan zit je hier goed! Het markante Dachstein-gebergte met de Hoge Dachstein en de losstaande Grimming-berg vormen samen met de Schladminger- en Wölzer Tauern een prachtige coulisse voor het daartussen gelegen Ennsdal met zijn charmante dorpjes. En niet te vergeten voor de gezellige wereldbekerstad Schladming. Al het moois dat deze regio te bieden heeft is hét succesrecept voor een geslaagde wintervakantie, in het midden van de Steiermark!

Eindeloze pistepret

Schladming-Dachstein omvat 9 skigebieden met in totaal meer dan 230 kilometer aan eesteklas pistes en maakt deel uit van Ski-amadé, het grootste skigebied van Europa. Het hart van het skiplezier in deze regio is het 4-bergenskicircuit Schladming. Diverse skiliften verbinden 4 skibergen met elkaar – Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm – voor eindeloos wintersportplezier. Ga je graag een dagje skiën in een kleiner en rustiger gebied? Dat kan! Afgezonderd van de drukte hebben onder andere de Planneralm, Riesneralm en Galsterberg het perfecte wintersportaanbod voor rustzoekers en gezinnen.

Ramsau am Dachstein: een langlaufhemel

Het centrum van het noordelijke wintersportgedeelte van de regio is Ramsau am Dachstein. Vooral langlaufers kunnen hier ook hun hart helemaal ophalen. Op dit zonnige plateau aan de voet van de imposante Dachstein liggen meer dan 220 kilometer aan perfect geprepareerde loipes. De internationale langlaufelite waardeert deze plek enorm en is hier dan ook regelmatig te gast. De vele “dalloipes” verspreid over heel Schladming-Dachstein bieden langlaufplezier in de ongerepte natuur en ronden het aanbod helemaal af.

Alternatieve winteravonturen buiten de piste

Wil je graag op een andere manier van de winter genieten dan op de latten? Ook daarvoor is Schladming-Dachstein de perfecte regio! De 7 rodelbanen, honderden kilometers aan geprepareerde sneeuwschoen- en winterwandelpaden, arresleetochten, fatbike-tochten en vele overige mogelijkheden zorgen ervoor dat jullie de winteravonturen nog lang zullen herinneren!

Culinaire verwennerij in een besneeuwd decor

Van bewegen in de frisse buitenlucht krijg je trek. Komt dat even goed uit! Geniet van culinaire hoogstandjes in toprestaurants, de gemütlichkeit tijdens een lunch in één van de talloze rustieke hutten op de berg en van de gezelligheid in de restaurantjes in het dal. Een warme kop chocolademelk voor een knapperend haardvuur of Kaiserschmarren op een zonnig terras in Schladming-Dachstein na een heerlijke dag buiten, zullen je hart in deze veelzijdige regio zeker verwarmen.