Een snelle zoektocht op het internet vertelt echter dat het principe van blauwe maandag flauwekul is; het is gebaseerd op een Engelse pr-stunt. Ondanks dat zit er in de theorie achter blauwe maandag wel een kern van waarheid. De combinatie van de donkere en koude dagen, de lange periode tot de volgende vakantie en de strijd in het volhouden van de goede voornemens maakt van de wintermaanden niet bepaald de prettigste tijd van het jaar voor de meeste mensen. Een winterse dip is daarom voor veel mensen herkenbaar.

 

Verminderen van de winterdip

Er zijn meerdere methodes om die winterse dip te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat het per persoon verschilt welke methode het best werkt. Veel mensen proberen bijvoorbeeld de dip te bestrijden door alvast een vakantie te boeken. Laat dát nu echter precies het doel zijn van de eerder benoemde pr-stunt waarvoor blauwe maandag is gecreëerd.

Een van de beste methodes om die winterse dip te bestrijden is door te sporten. Dat sporten helpt tegen het deprimerende gevoel, is voor veel mensen al bekend. Zelf hebben wij ook uitgelegd hoe sporten een winterdip kan voorkomen. Daarin beschreven we dat het is bewezen dat sporten zorgt voor een versterkt immuunsysteem en het aanmaken van ‘positieve stofjes’. Ook leggen we uit dat het belangrijk is om een ritme vast te houden en in de relatief saaie wintermaanden toch lekker bezig te zijn!

 

Motivatie door een Exclusief Sportcentrum

Sporten kan je thuis of buiten doen, maar niet iedereen vindt het makkelijk om de motivatie te vinden om zichzelf in beweging te krijgen, zeker niet in deze periode van het jaar. Wat daarbij kan helpen is om te gaan sporten bij een sportschool, zodat je daar binding vindt en op die manier de kans kan verkleinen dat je ‘vandaag even overslaat’.

Bij onze Exclusieve Sportcentra kunnen wij jou hierbij extra en persoonlijke ondersteuning bieden. Via inclusieve mogelijkheden als het laten maken van een persoonlijk trainingsschema en het deelnemen aan groepslessen, vind jij de binding die je nodig hebt om lekker te blijven sporten en zo al die winterse ‘blauwe dagen’ door te komen!

Vind nu de Exclusieve Sportcentra bij jou in de buurt.