Allereerst is de sportschool meer dan een ruimte met een aantal apparaten, het is ook een ontmoetingsplek. Hoewel onderling contact niet noodzakelijk is, zorgen de vergelijkbare doelen van de sporters voor een gemeenschappelijke sfeer. Zo ben je niet alleen aan het sporten en biedt het mogelijkheden om contact met anderen te hebben, van een simpele groet tot een gesprek over het trainingsschema van de ander.
Daarnaast biedt een sportschool niet enkel ruimte om zelfstandig te sporten, maar ook om samen met vrienden calorieën te verbranden! Een makkelijke manier dus om jouw vriend of vriendin te vragen om écht iets te gaan doen samen, in plaats van het online onderhouden van je contacten.
Wanneer je regelmatig naar de sportschool gaat, zal je waarschijnlijk een trainingsschema of in ieder geval een vaste routine hebben. Er is dus sprake van een proces; je probeert een conditie op te bouwen, op peil te houden of misschien zelfs van tevoren gestelde prestaties te bereiken.
Of je nu wel of niet met vrienden naar de sportschool gaat en vergelijkbare of juist hele verschillende schema’s hebt, je deelt jouw persoonlijke proces met anderen. Doordat je samen ergens aan of zelfs ergens naar toe werkt, bouw je een band op met anderen. Dit kan uiteindelijk een sterke basis vormen voor een vriendschap!
Naast de mogelijkheid voor contact met anderen, biedt een sportschool je ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Sporten en het werken aan doelstellingen zorgt ervoor dat je naast je spieren, ook jouw zelfvertrouwen, discipline en verantwoordelijkheid ontwikkelt!
Dit zijn eigenschappen die jouw persoonlijkheid kunnen verrijken en daardoor helpen bij het opbouwen van persoonlijke contacten en vriendschappen. Een zelfverzekerd persoon durft sneller anderen aan te spreken en maakt een betere (eerste) indruk. Ook zullen mensen het fijn vinden als jij je verantwoordelijk durft te nemen en laat zien dat je de dingen die je doet serieus neemt!
"*" geeft vereiste velden aan