1. Op het moment dat je jouw voornemens voor een langere tijd vol wilt houden is het belangrijk dat deze realistisch zijn. Vaak zijn mensen te optimistisch en onrealistisch bij het opstellen van hun doelen. Denk daarom goed na over de haalbaarheid van jouw doel. Als je normaal bijna niet sport en je stelt het doel om 5x per week gaan sporten is de kans erg klein dat je dit volhoudt.
  2. Het is belangrijk dat jouw directe omgeving bestaat uit positieve mensen. Deze mensen zullen jou over het algemeen stimuleren, motiveren en je helpen bij het bereiken van jouw doelen. Daarnaast kan je bij hun steun zoeken als je er even doorheen zit en op het punt staat om op te geven.
  3. Een andere tip is dat je niet te veel doelen tegelijk moet stellen. Het blijkt dat mensen minder wilskracht en discipline hebben als zij zich op meerdere doelen in één keer moeten focussen. Hierdoor wordt het lastiger om jouw doelen vast te houden en je hierop te focussen. Het is dan ook het beste om met kleine stapjes en met een doel tegelijk te beginnen.
  4. Ook is een goed voornemen makkelijker vol te houden op het moment dat je deze samen met iemand formuleert en uitvoert. Over het algemeen is het leuker om samen met iemand uit jouw omgeving te werken aan hetzelfde goede voornemen. Daarnaast vormt het ook een stok achter de deur om de ander niet te laten zitten en door te gaan met jouw goede voornemen.
  5. De laatste tip is om niet meteen op te geven. Bij het veranderen van jouw gewoontes zal je te maken krijgen met lastige situaties. Het is dan ook niet erg als je even terugvalt in de oude gewoontes. Zolang je het hierna maar weer oppakt en verder gaat met het werken aan je goede voornemen.